Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kitüntetett klubtagjaink

Dr. Nagy Mária

Kisvárda Szolgálatáért 2013.

dr-nagy-maria.jpgÁltalános orvosként 1978-ban kezdte pályafutását, Mándok nagyközségben, mint háziorvos. Kisebb kitérők után, 1987. január 1-től dolgozik Kisvárdán, szintén, mint háziorvos. Fiatal orvos kora óta, nagy elhivatottsággal, szakmai igényességgel végzi munkáját. Az egészségügyi ellátórendszer számos kihívását megélte, és rugalmasan reagált annak változásaira, ennek köszönhetően a 90-es évek elejétől vállalkozó háziorvosként dolgozik, mint felnőtt háziorvos.
A szakmaiságra alapozott orvosi pályáját a folyamatos tanulás, önképezés jellemezte, annak érdekében, hogy meg tudjon felelni a modern, korszerű egészségügyi ellátórendszer kihívásainak.

Több évtizede áldozatos munkát végez a város egészségügyi ellátórendszerében. A város, a körzetéhez tartozó lakosság iránt érzett felelősségtől vezérelve aktív résztvevője a különböző városi egészségmegőrző rendezvényeknek, szűrővizsgálatoknak.

Folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a különböző szűrőprogramok népszerűsítésére. Betegeihez bizalmi alapú személyes emberi kapcsolat fűzi, ezzel is elősegítve azok gyógyulását. Kisvárda iránti szeretete, lokálpatriotizmusa igazi közéleti szereplővé tette. 2006-2010 között, a Szociális és Egészségügyi Bizottság külsős tagjaként segítette és működött közre a város mindennapjaiban.

Ma a Rotary Klub tagjaként végez hasonló feladatokat közösségünk érdekében.

 

Pekó László

Kisvárda Városért - Pro Urbe 2012.

peko-laszlo.jpgKisvárda Város Önkormányzati Képviselő-testülete „PRO URBE KISVÁRDA”  kitüntető díjban  részesítette PEKÓ LÁSZLÓT, a Nyírzem Zrt elnök-vezérigazgatóját.

Pekó László Mándokon született l949. január 1-én, általános iskolába és középiskolába is ott járt, Mándokon érettségizett, majd a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerzett üzemgazdászi végzettséget. Feleségével 1972-ben kötöttek házasságot, 1982-ben költöztek Kisvárdára. Két gyermekük született, egy fiuk és egy lányuk, akik jelenleg is Kisvárdán élnek és a NYÍRZEM Cégcsoportnál dolgoznak. 1968-tól a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Zöldért Vállalatnál dolgozott különböző beosztásokban. 1983-tól a Kisvárdai ÁFÉSZ, majd a Felső-Szabolcs ÁFÉSZ elnöke. 1999-től a Nyírzem Részvénytársaság elnök-vezérigazgatója. Alapító igazgatósági tagja a Coop Hungary Részvénytársaságnak. 2002-től az Észak-Kelet–Pro-Coop Részvénytársaság Igazgatóságának elnöke. Meghatározó szerepe volt a Nyír-Coop Részvénytársaság, majd az Észak-Kelet Pro-Coop Részvénytársaság megalapításában. A NYÍRZEM Zrt. 1999-ben alakult, mely minden évben növekedést mutatott. Ma a cégcsoport 11 megyében 310 üzlettel van jelen, és 2200 embernek ad munkát. Aktív szerepet vállal Szabolcs-Szatmár Bereg megye életében, ahol a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke, majd 2002-től elnöke. Elkötelezett támogatója a városi kulturális- és sport rendezvényeknek. Többek között az általa vezetett NYÍRZEM Zrt. a helyi mazsorett-csoport névadó szponzora. Kevéske szabadidejében vadászik, imádja a természetet.

Kitüntetései:

 Gróf Károlyi Sándor Gazdaságfejlesztési Nagydíjban részesült 2005. október 11-én.

Adományozó: ÁFEOSZ Budapest – a Coop csoport versenyképességének fejlesztése érdekében végzett kimagaslóan eredményes munkájáért;

Klauzál Gábor díjban részesült 2007. november 6–án. Adományozó:  Gazdasági és Közlekedési Miniszter – kiemelkedően magas szakmai tevékenysége elismeréséül.

Pekó László kitüntetését felesége, Ida kíséretében vette át.

 

Simák Györgyné

A Köz Szolgálatáért 2010.

 

valika.jpgSIMÁK GYÖRGYNÉ, vállalkozó

Simák Györgyné 1953. augusztus 21-én született Kisvárdán. Példaértékű családban nőtt fel, szülei négy gyermeket neveltek. Általános és középiskolai  tanulmányait ebben a városban végez-te, majd érettségi után tanulmányait Budapesten és Miskolcon folytatta. Látszerész-optika-fotó szakmára szakosodva 1973-ban végzett. 1974-ben kötött házasságot Simák Györggyel, aki szintén kisvárdai születésű, 1977-ben 1 gyermekük született. 1981-től 1991-ig vezette az OFOTÉRT Vállalat kisvárdai üzletét. A rendszerváltás hozta privatizáció után vállalkozásban folytatta életét. Közben elvégezte az Egészségügyi Főiskola optometrista-kontaktológusi szakát. 19 éves szakmai tudással segít azokon az embereken, akik hozzá fordulnak. Szakmai munkája országosan is elismert, melyet jelez a sok más titulus mellett 2009-ben elnyert „Aranykoszorús mester” cím is. Jelleme szerint minden felé nyújtó kezet megfog és segít, legyen az helyi, vagy máshol az országban rászoruló ember (főleg az intézményeket, rászoruló gyermekeket, nyugdíjasokat), legjobb tudása szerint és anyagi támogatással is segíti.

 

 

 

 

 

Sipos Tibor

Miniszteri elismerés 2013.

sipos-tibor-x.jpg

Miniszteri elismerést kapott a kisvárdai szakember

A hazai tudományos és szakmai élet kiemelt, rangos eseményeként immár 59. alkalommal rendezték meg a Növényvédelmi Tudományos Napokat, amelyen a vidékfejlesztési miniszter elismerését vehette át Sipos Tibor okleveles agrármérnök, mezőgazdasági növényvédelmi szakmérnök, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatóság vezetője.

“Sipos Tibor gyakorlati szakemberként az Észak-Szabolcs-i térség valamennyi termesztett növényének védelmét magas szinten művelte. Termelésvezetőként dolgozott a DATE Kisvárdai Teichmann Vilmos telepén, Növény -, és Talajvédelmi Igazgatóhelyettesként és Igazgatóként nagy odaadással és magas szakmai színvonalon irányította és irányítja Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Növényvédelmi szakigazgatási tevékenységét, messzemenően szem előtt tartva az emberközeli és emberközpontú közigazgatás elveit. Új utakat keres az utóbbi évek egyik legveszélyesebb, allergén gyomnövénye -, a parlagfű elleni védekezésben, a sajtón, s az iskolarendszeren keresztüli széleskörű tájékoztatás, oktatás lehetőségeinek felhasználásával.” (Idézet a hivatalos indokolásból