Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mentsük meg értékeinket!

2010.10.20

Kép

Október 17 (vasárnap) – nagy nyüzsgés volt Kisvárdán, a volt termelőszövetkezeti iroda, a volt Diner kúria épületében és környékén, mely évek óta lakatlanul állt, a Szabolcs vezér út 3. szám alatt

Az udvar s a belső helyiségek lakhatóvá tételén dolgoztak a kisvárdai Rotary Club tagjai. Akik, mint megtudtuk szeretnék megőrizni a városnak ezt az épületet, udvarával együtt.
Ez a Diner Kúria, kiskastély, letűnt korok maradéka. A kisvárdai rotaristák életre keltik, ha csak egy alkalomra is, október 29–én 19 órától, a Szabolcs vezér út 3 szám alatti épületet a „Halloween Buli” alkalmából.
–Szeretnénk egy olyan „Halloween bulit” rendezni városunkban mely hagyománnyá válna – mondta Dr. Nagy Judit a Rotary Klub elnöke. A helyszint keresvén találtuk meg ezt a város helytörténete szempontjából jelentő épületet, amit a jelenlegi tulajdonos rendelkezésünkre bocsátott. Igaz csak erre a speciális alkalomra, azzal a feltétellel, hogy rakjuk rendbe. Ezen a napon a tagságunk teljes létszámmal dolgozik az épület családias, otthonossá tétele érdekében.
Sokat tettek a fejlődésért
–Ez az épület egy olyan fantasztikusan szép a városunkban, hogy ezt meg kellene őrizni, annál is inkább, mert a Diner család sokat tett a város gazdasági és ipari fejlődésének érdekében. A sok éves gondozatlanságot megélt épület még ma is igazi pompájában él, főleg most, hogy kétkezi munkánkkal élhetővé varázsoljuk.
Szeretnénk azt elérni, hogy a rendezvényünk alkalmával nem csak a klubunk tagjai, hanem mások is megismernék ennek az épületnek a városértéket őrző szépségét. Szeretnénk, ha ezen alkalommal a Diner család ma is élő tagjai megtisztelnének jelenlétükkel, s partnereink lennének a város hagyományainak, a Diner család városért végzett munkájának felelevenítésében. A város hagyományait őrző, mindennapi élettel megtöltő épületté válna ez a kúria– mondta Pintérné Dr. Székely Erika a klub alelnöke.

Vincze Péter

 

A mappában található képek előnézete Takarítás a Diner-Kúriában