Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Területi Elsősegélynyújtó Verseny

2010.04.15

Térségi elsősegélynyújtó verseny

Hét település 14 csapatának részvételével tegnap rendezték meg a Rétköz fővárosában a Magyar Vöröskereszt térségi elsősegélynyújtó versenyét.


A résztvevő csapatokat és kísérőiket Harsányi Imre, a kisvárdai kórház főigazgatója, a városkörzeti vöröskereszt szervezet elnöke, Zolcsákné Józsi Erzsébet, a területi szervezet irodavezetője, Toldi Ferenc a helyi mentőszolgálat vezetője és Kis-Szabó Ferenc alezredes, a házigazda önkormányzati tűzoltóság parancsnoka köszöntötte az ideális helyszínnek bizonyult városi tűzoltólaktanyában.

Érdekesség, hogy a középiskolás kategória mellett, ahol a Szent László Szakközépiskola egy, a záhonyi Kandó Kálmán Középiskola és dr. Béres József kollégium kettő, a nagy hagyományokkal rendelkező Bessenyei György Gimnázium három csapattal nevezett a versenyre, első alkalommal felnőtt együttes is verbuválódott a feladatokban jártas egykori Bessenyeis diákok részvételével.

Az ötfős csapatokra 14 állomáson különböző elméleti és gyakorlati próbák, valamint ismereteket bővítő bemutató vártak. A rendőrség és a tűzoltóság különdíjas versenyfeladatokkal tette színesebbé és érdekesebbé a több órás versengést, melyet egy látványos tűzoltó bemutató, majd hangulatos közös ebéd zárt a kora délutáni órákban. 

Az általános iskolás kategóriában a Mándoki ÁMK csapata vívta ki az elsőséget a laskodi Platánfa Általános Iskola és a kisvárdai Református Általános Iskola tanulói előtt, míg a középiskolások mezőnyében a Bessenyei György Gimnázium csapatai szerezték meg a dobogós helyezéseket. A legszínvonalasabb teljesítményeket az említett szervezetek mellett a helyi polgári védelmi kirendeltség és a Rotary klub is különdíjjal jutalmazta.

A következő héten az úgyszintén Kisvárdán megrendezésre kerülő megyei szintű versenyen a kategória győztes csapatok mellett a záhonyi Dr. Béres József Kollégium gárdája képviseli majd a térséget.

 

 

A mappában található képek előnézete Területi elsősegélynyújtó verseny 2010.