Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Varázslatos Rotary-december Kisvárdán

2010.09.05
Varázslatos december – így jellemezhetnénk a kisvárdai Rotary Klub elmúlt egy hónapját, hiszen a 21 klubtag mindent megtett azért, hogy nem csak a klubbon belül, hanem Kisvárdán és környékén is valamennyi ember átélje az év legszebb hónapjának ünnepi hangulatát.
A karácsonyi ünnepkör hagyományainak felelevenítését december 6-án, Mikulás napján, egy rendhagyó klubülés keretében töltötték. Valamennyi klubtag mikulássapkát viselt, a kreatívabbak teljes Télapó jelmezben, sőt volt, aki krampusznak öltözve jelent meg. Természetesen nem maradhatott el a közös ajándékozás sem, amit nem csak a kis egyéni mikulás csomagok, hanem maga az egyik rotarys télanyó, Dr. Gál Ida tett még emlékezetesebbé. Ida ajándékozása igazán különleges volt: mindenki kapott ajándékot, ha válaszolt egy – a Mikulás kultuszról feltett vicces kérdésre – ezen kívül minden klubtag kapott egy személyre szóló idézetet is. Így a jókedv és a nevetés mellett bizony el is érzékenyültek a gyermeki lélekkel megáldott felnőttek.
December 19-én, megalakulásuk történetében először – de hagyományteremtő szándékkal rendezték meg karácsonyi koncertjüket “Angyalok hangján” címmel. A koncerten közreműködtek a kisvárdai Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, valamint orgonán játszott Dr. Lőrinczy Sándor. A református templomban megrendezett koncert teljes bevétele olyan programok támogatását szolgálja, melyek segítik a fiatalok eligazodását a mindennapi élet kihívásai között.
Aranyvasárnappal zárult a kisvárdai rotary-december, amely igazán különös az idén februárban egy éves születésnapját ünneplő klub számára, hiszen egy évvel ezelőtt,éppen ez az aranyvasárnapi rendezvény volt az első bemutatkozásuk és közös programjuk a városban. Aranyvasárnap reggelén már hallatszott a “Menyből az angyal” és számos ismert vagy ismeretlen karácsonyi ének a város főterén felállított rotary sátorból. Kis idő múlva a zenéhez forralt bor és mézes kalács illat vegyült, mely még jobban vonzotta az utcán arra járó kicsiket és nagyokat egyaránt. “Érdekes volt, hogy az általunk készített sütemények, valamint a mézes kalács, a szaloncukor, vagy a gyümölcsök kínálgatásánál csodálkozva, de csillogó szemmel néztek ránk az emberek. Csodálkoztak, hogy egy “Boldog karácsony”-ért, vagy egy szem szaloncukorért nem kell pénzt adni cserébe. Csillogott a szemük, mert a kedvesség, maga a különleges környezet, vagy egy mosoly, mai rohanó, gondokkal teli életünkben mindennél többet ért” – nyilatkozta Dr. Korponai István klubelnök.
A rotary advent – a rotarystákra jellemzően – nem maradhatott el jótékonykodás nélkül: minimum 500 forint adományért cserébe egy, a kisvárdai klub logójával ellátott bögrét adtak az adományozóknak. Az aranyvasárnapon összegyűjtött pénzt a kisvárdai nevelt gyermekek karácsonyi ajándékozására fordították.
 

A mappában található képek előnézete Angyalok hangján