Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barátsági csere

2010.09.02

Rotary Barátsági Csere

 

A Rotarynak egyik érdekes társasági programja a Rotary Barátsági Csere. Ezt a tevékenységet eredetileg a New Horizons Bizottság ajánlotta 1981-ben, ami arra igyekszik ösztönözni a rotariánusokat és házastársukat, hogy jöjjenek össze más Rotary családokkal a világ más pontjain. Az ilyen programot club-club vagy disztrikt-disztrikt közötti kapcsolatra kell építeni.
Ez az ötlet az egyes rotariánus házaspároknak szól, akik a Rotary Barátsági Csere keretében utaznak egy másik országba. sőbb a vendéglátás viszonzásra kerül, a látogatás fordítva történik. Sikeres átmeneti időszakot követően a Rotary Barátsági Csere a Rotary állandó programjává vált.
Rotary Barátsági Cserét gyakran a Rotary Alapítvány Csoportos Tanulmányi Csere programjához hasonlítják, annak kivételével, hogy a program olyan rotariánus házastársakat foglal magába, akik személyesen állnak minden költséget az országok közötti élmény fejében. A barátság ajtajai oly módon nyílnak meg, amit máshol nem lehet ugyanígy megcsinálni, csak a Rotaryban.

Azok a rotariánusok, akik különös hivatásbeli és társaságbeli élményt keresnek, többet kell megtudniuk a Rotary Barátsági Cseréről. Sok különleges Rotary kaland vár Önre.

 

Rotary Ifjú Vezetők Kitüntetése (RYLA)
Fiatalok ezreit választják ki minden nyáron arra, hogy részt vegyenek a Rotary által támogatott vezetőképző táborokban vagy szemináriumokon az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Indiában, Franciaországban, Argentínában, Koreában és számos más országban. Kötetlen légkörben, kiváló fiatal emberek és/vagy hölgyek csoportjai egy hetet töltenek a vezetőképző tanfolyam, viták, készségfejlesztő előadások és olyan szociális tevékenységek kihívást jelentő programjában, ami a személyi fejlődés, vezetői képességek és a jó állampolgári hozzáállás fejlesztésére van tervezve. Ezen tevékenység hivatalos elnevezése Rotary Ifjú Vezetők Kitüntetése program (RYLA), jóllehet ezeket a rendezvényeket időnként más név alatt említik, mint például Camp Royal, Vállalkozói Tábor, Ifjú Vezetők Tanfolyama, Ifjúsági Konferencia, vagy más nevek.
A RYLA program Ausztráliában kezdődött 1959-ben, amikor Queensland államban mindenütt fiatalokat kerestek, hogy találkozzanak Alexandra hercegnővel, II. Erzsébet Királynő unokahúgával. Brisbane rotariánusai, akik vendégül látták a résztvevőket, nagyon meg voltak elégedve az ifjú vezetők színvonalával. Eldöntötték, hogy minden évben összehívnak fiatal vezetőket egy hétre, szociális, kulturális és oktatási tevékenységek céljából. A RYLA program fokozatosan bővült Ausztrália összes Rotary disztriktje és Új-Zéland területén. 1971-ben az RI Igazgatósága jóváhagyta a RYLA programot mint a Rotary International hivatalos programját.
 

A mappában található képek előnézete Short Therm Programme 2010