Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ifjúsági csere

2010.09.02

Ifjúsági Csere

 Az Ifjúsági csere a legnépszerűbb programok egyike, amely elősegíti a nemzetközi megértést és életre szóló barátságokat hoz létre.

1927-ben indult el a Rotary Club of Nice, Franciaország akciójával. 1939-ben kiterjedt Ifjúsági cserét hoztak létre Kalifornia és Latin-Amerika között. Azóta a programot kiterjesztették az egész világra. Az utóbbi években több mint 7000 fiatal vett részt évente a Rotary Clubok és a disztriktek által támogatott csereprogramokban.

Az Ifjusági csere nem csak azoknak a középiskolai korú diákoknak jelent értéket, akik részt vesznek a programban, hanem a vendéglátó családok, támogató klubok, a fogadó középiskolák és a egész település számára is. Az Ifjúsági csere szervezői a fogadó iskolákban általában kitűnő lehetőséget biztosítanak a diáktársaknak ahhoz, hogy megismerjék a szokásokat, nyelveket, hagyományokat és a családi életet egy másik országban.

Az Ifjúsági csere a fiataloknak érdekes lehetőségeket nyújt és gazdag élményeket jelent, láthatják a világ másik felét is. A diákok általában egy teljes tanévet töltenek külföldön, ugyanakkor vannak klubok és disztriktek, amelyek néhány hétre vagy hónapra terjedő rövid időtartamú cseréket támogatnak.

Az Ifjúsági csere elsősorban ajánlott program minden Rotary Club számára, mint mindennapos tevékenység a nemzetközi megértés és jóakarat megerősítésére.

 

A mappában található képek előnézete Short Term Programme 2009