Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Leanne Afrikából

Rövid kéthónapos tartózkodást követően visszautazik január első napjaiban szülőföldjére a Tornyospálcán lakó cserediák, a Dél-Afrika Mpumalanga tartomány Barberton városában élő 17 éves Menge Leanne. A novemberben érkező diák a tornyospálcai Vaczik családnál lakik, viszonozva Vaczik Tamás nyári Dél-Afrikai cserediákos kapcsolatát. Tamás a Szent László Szakközépiskola 11/E osztályos tanulója. Most Leanne is ennek az osztálynak a tanulója.

Nagyon különbözik hazámtól ez az ország. Most vagyok először távol szülőföldemtől – mondta Leanne. Most már tapasztalom, hogy mennyire különbözőek a kultúrák és az emberek. Nagyon barátságos emberek vesznek körül. Nagyon aranyos nagyszülei, szülei vannak Tamásnak. Otthon érzem magam náluk és a különböző társaságokban. Örülök az új osztálytársaimnak. Életemben most láttam először havat, meg is fürdettek barátaim a hóban. De most éreztem a mínuszokat is életemben először. Nagyon hideg van. Nálunk télen is plusz 17 fok van.

– Köszönöm, hogy itt lehettem, s életem első idegen országbeli élményét itt szerezhettem meg Magyarországon. Nem fogom elfeledni ezt az országot, s a tornyospálcai Vaczik családot, és természetes Tamást – mondta Menge Leanna 17 éves Dél-Afrikai diák.

Vincze Péter