Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Ígéretes tehetségért" Rotary-díj 2014

Az „Ígéretes Tehetségért Rotary-Díj” pályázat nyertese a 2013/14 tanévben Vajas Dóra

A Bessenyei György Gimnázium és Kollégium végzős tanulója régóta érdeklődik a matematika és a kémia iránt, mindent megtesz annak érdekében, hogy sikeres legyen ezekben a tantárgyakban.

Sok szabadidejét áldozza az iskolai tananyagon kívüli ismeretek megszerzésére, szorgalmasan tanul. Rendszeresen indul a szaktárgyi versenyeken, ahol nagyon sok és szép eredményt ért el. Több alkalommal került országos versenyeken a döntőbe, ezek közül nyolcszor végzett az első tíz között. Tizenegy alkalommal nyert megyei versenyeket, és a középiskolai versenyek között a legrangosabb, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen is döntős volt. Ezért a teljesítményéért felvételi pontokat is kapott, így azzal együtt már 490 biztos pontja van. A plusz pontjait az előrehozott emeltszintű érettségi vizsgával és a nyelvvizsgával szerezte. Kitűnő tanulmányi eredménye és ECDL vizsgája is tükrözi a tanuláshoz, a munkához való viszonyát. Maradék szabadidejében sokat olvas, és a természetet járja.

Továbbtanulását a Műszaki Egyetemen tervezi, biztosak vagyunk benne, hogy tervei sikerülni fognak. A Rotary-Díjat elsősorban szakkönyvek vásárlására szeretné fordítani.

A Rotary Club minden tagja nevében szeretettel gratulálunk, nagyon sok sikert és jó egészséget kívánunk. Büszkék vagyunk arra, hogy városunk okos és tehetséges fiataljait már harmadik alakalommal támogathatjuk, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy eredményeikkel lakóhelyüknek is hírnevet szerezzenek.

A 2012/13 évben Maklári Judit, a 2011/12 évben pedig Szabó Lóránt, szintén bessenyeis tanulók voltak a díjazottak.