Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Van "MEGOLDÁS"

Együtt játszani, sportolni, nevetni...ez a MEGOLDÁS!

 

A Rotary Klub Kisvárda a 2016/17-es év programjait egy vezérfonalra fűzte fel. A klub alapítása óta eltelt nyolc évben elkezdett körvonalazódni, hogy tevékenységünk nagy része az egészséges életmóddal, a sporttal, a szabadidő hasznos eltöltésével kapcsolatos.
Fontos számunkra, hogy egészségtudatos életmódra neveljük a fiatalokat, kialakítsuk bennük az igényt, hogy együtt szervezzenek tartalmas, gazdag élményeket nyújtó programokat. Mindeközben váljon a sport és a biztonságos közlekedés életük részévé.
Ebben az évben keretet adtunk a rendezvényeinknek, és igyekeztünk még szélesebb közönséget megszólítani.
A REV programról címszavakban:
Tisza-túra; Bicikli-túra
Közlekedés-biztonsági vetélkedő
Mérések, Egészség-napok; Véradás
Női-egészség előadás
Újraélesztés-oktatás, defibrillátor használata
Futóverseny
Köszönet valamennyi résztvevőnek!

További információk: https://rotarykisvarda.eoldal.hu/

A felsoroltak közül kiemelném az egyik legsikeresebb eseményt:
„Van Megoldás” arra, hogy a cselekvőképességükben, vagy mozgásukban korlátozott fiatalok és felnőttek is megtapasztalják a játék, a mozgás és a sport élményét, ezeken keresztül a kihívás teljesítésének felemelő, örömteli érzését.

Klubunk évek óta barátságot ápol a Megoldás Közhasznú Egyesület dolgozóival, és természetesen az általuk gondozott emberekkel. Idén május 31-én a kihívás napja, és a gyermeknap alkalmából egy csodálatos délutánt töltöttünk együtt.

Earlyact csoportunk (Vári 6.a osztály) tanulói látványos, vidám, táncos műsorral kedveskedtek, az Interactos (Besi, Refi) gimnazista fiatalok pedig játékos vetélkedőt szerveztek. A csapatok vegyesen szerveződtek, részt vettek az ellátott fiatalok, vendégek, kicsik és nagyok, valamint a Rotary Club tagjai. A játék sok izgalmat, nevetést hozott.

Klubunk sok-sok gyümölccsel, fagylalttal és ajándékokkal kedveskedett. A jó hangulathoz hozzájárult a kellemes napos idő, és a szép környezet a Megoldás KHE udvarán.

Mindenki kipróbálhatott egy különleges eszközt, a Gold-sprintet, amely két rögzített kerékpárt jelent, és egyszerre két „versenyző” figyelheti egy monitoron a megtett utat, a pillanatnyi sebességet és az eltelt időt. Nagy verseny alakult ki, szinte mindenki meg akarta méretni magát. Az eszközt a KKB bocsátotta rendelkezésre, amelyhez a programot Kovács Marcell 9. osztályos, Szent Lászlós tanuló fejlesztette.

Egy szobabiciklit is vittünk ajándékba, amellyel a sport örömét nem csak nyáron, a tágas udvaron, hanem télen a közösségi helyiségben, a közúti közlekedés veszélyei nélkül is élvezhetik majd. A vidám nap végén mi is kaptunk kézzel készített gyönyörű ajándékokat. Köszönjük!

Szolnokné Szepessy Dóra
Rotary Club Kisvárda