Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


II. Kárpát-Medencei Nótás Találkozó

II. Kárpát-Medencei Nótás Találkozó

A kisvárdai Rotary klub nevében szeretettel köszöntök minden kedves megjelent vendéget, akik eljöttek, hogy ezt a délutánt együtt töltsük és közösen hallgassuk meg az előadók ajkán felcsendülő nótákat.

Nagyon örülünk, hogy itt a táblán már a kettes szám szerepel.

Tavaly, amikor elkezdődött a szervezés még csak reméltük, hogy az első után majd lesz 2. találkozó is. A jó hangulatot és a nagy sikert látva, a műsor vége felé már tudtuk, hogy lesz folytatás.

És most elérkezett ez a pillanat is. A remény valósággá vált. Ez pedig elsősorban önöknek, nézőknek köszönhető.

Babits Mihály szavaira emlékezve tudjuk, hogy „Mindenik embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.”

Remélem ma mindenki szép énekkel a lelkében jött el hozzánk, és ezek száma a mai este folyamán még gyarapodni is fog fellépő előadóinknak köszönhetően.

Szeretnék köszönetet mondani minden énekesünknek, hogy eljöttek hozzánk, vállalták az utazás fáradalmait Magyarországon belülről és kívülről is.

A mai este igazolja, hogy a zene, a dal, a nóta nem ismer határokat, összeköt mindnyájunkat, előadókat és nézőket egyaránt.

Külön köszönet illeti Kádár Zsuzsa záhonyi nóta énekest, akinek a fáradságos munkája nélkül a mai este nem jött volna létre.

Örülünk, hogy a kezdeményezése mellé álltunk és segítettünk mi is a szervezésben, hiszen tudjuk Széchenyi Istvántól, hogy „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.”

A Rotary egy olyan világszervezet, amely a közösséget szolgálja. A Rotary célja a segítőkészség a mindennapi életben.

Úgy gondoltuk, hogy azzal is tudjuk a közösséget szolgálni, ha segítünk néhány órára elfelejtetni a szürke hétköznapokat, gondokat, és segítünk egy kis vidámságot, jókedvet becsempészni az Önök életébe a felcsendülő dalokkal.

A magyar nóta a magyar népdalt utánzó sajátos műfaj, mely a 19. század 2. felében virágzott.

A reformkortól a századfordulóig egyik legfőbb terjesztője a népszínmű volt, amelyeket olyan neves előadóművészek népszerűsítettek, mint Déryné Széppataki Róza, Blaha Lujza, valamint a cigányzenészek.

A mai este felcsendülő számos magyar nóta mellett opera és operett részleteket is hallhatunk majd.

Ehhez kívánok mindenkinek jó szórakozást, kikapcsolódást és lelki feltöltődést.

 

Ragányné Poncsák Pálma, a kisvárdai Rotary Klub soros elnöke