Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kercsmár András kormányzó látogatása Kisvárdán

Kercsmár András a Rotary Mayarország kormányzója  felesége és az alkormányzó Kiss Sándor kíséretében Kisvárdára látogatott.

A Rétközi Múzeumban – volt Zsinagóga – kezdődött a látogatás, ahol Dr. Nagy Judit a kisvárdai Rotary klub elnöke fogadta és kísérte a vendégeket. A Múzeumban, a múltbeli értékeken keresztül láthatták a város s a térség történelmi értékeit. Ha csak kívülről, de megtekintették a Művészetek Házát, a Szent László Szakközépiskolát, ahol két cserediák a japán Hinako Takeuchi, valamint a Dél-Afrikai Lianne Menge cserediákok fogadó iskolája volt. Láthatták a város templomait, a Várat, a Diner kúriát – a volt termelőszövetkezeti irodát – és a Könyvtár épületét és a 100 éves évfordulóját ünneplő Bessenyei Gimnáziumot is.

Az idő rövidsége miatt a legtöbb időt a Vulkán Vasöntődében töltötték, ahol Fehér Gusztáv igazgató mutatta be az üzemet és termékeit. A vendégek részesei lehettek az itt gyártott egyik termék öntésének. Ezt követően az Amadeus Étteremben találkoztak a klub tagjaival. A vendégek megtekintettek egy prezentációt mely a klub elmúlt két éves tevékenységét mutatta be, majd kötetlen beszélgetést folytattak a klubtagokkal.

Vincze Péter